Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan.

de pip69 in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2014 | 11603 vizualizari

 

Ceva delicios pentru un mic dejun sau o garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 foaie dafin
  • 2 oua
  • 6 boabe coriandru
  • un varf de cutit de rozmarin (pudra)
  • un varf de cutit de sare
  • un varf de cutit de piper
  • un varf de cutit de menta (pudra)
  • 100 gr. cascaval ras
  • 50 gr. parmezan ras
  • putin ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan.:

Se pune la fiert intr-un vas apa cu sare si o frunza de dafin. Cartofii se curata de coaja si se taie in cubulete mai marisoare. Dupa ce apa incepe sa fiarba se pun cartofii sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute.

Acum intr-un vas bateti cele 2 oua si incorporati ingredientele (cele 6 boabe de coriandru - pe care le-ati pisat intr-un mojar, rozmarinul, sarea, piperul, menta) mai puneti si 50 gr. de cascaval, parmezanul si putin ulei de masline.

Dupa ce cartofii au fiert, ii scurgeti de apa si ii incorporati in vasul cu ouale batute. Apoi tot amestecul il turnati intr-un vas termorezistent sau o tavita pregatita in prealabil cu hartie de copt. Peste tot amestecul dumneavoastra presarati restul de cascaval ras si tavita o introduceti in cuptorul preincalzit pentru alte 20 – 30 minute, pana cand observati ca pe deasupra cascavalul incepe sa-si schimbe culoarea.

Se poate servi atat rece cat si cald.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu cascaval si parmezan." nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

13.07.2014, 00:54

Raluca57 1

13.07.2014, 08:18

Foarte tentant! Si eu folosesc coriandru, mult.

Rocsi 1

13.07.2014, 19:49

Ce buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi, ca in Banat